Caldwell's Cruise On In

Cruze is REEDS VERKOCHT!

Caldwell's Cruise On In, roepnaam 'Cruze', is een zwart-bonte American Shetland Pony afkomstig uit het tegenwoordig zeer gewilde Caldwell fokprogramma. Aangezien hij onder 38" groot is, is hij tevens een B-divisie AMHR geregistreerde American Miniature Horse.

Cruze is zeer succesvol geweest als showpaard en heeft Grand Champion titels gewonnen op diverse shows. In 2013, is hij verkozen tot AMHR National Champion Yearling Stallions en AMHR Reserve National Champion Junior Stallions. Na een zeer succesvolle 2014 AMHR National Area 4 Show, was hij ook klaar voor succes tijdens de 2014 AMHR Nationals, maar moest helaas op het laatste moment worden teruggetrokken uit de competitie door ziekte.

Deze geweldige hengst heeft onze stoeterij gemaakt tot wat hij is.

In 2014 was Cruze de eerste ASPC/AMHR pony/mini die wij hebben geimporteerd uit de VS, gevolgd door vijf merries in de jaren daarop. Met deze vijf prachtige merries heeft Cruze tot dusver drie uitmuntende generaties veulens voortgebracht, met een vierde generatie in aantocht voor 2020. Cruze is hoogstwaarschijnlijk homozygoot voor bont, daar al zijn veulens tot dusver bont zijn, ook uit niet-bonte merries. Hij is extreem vruchtbaar en heeft tot dusver al zijn merries vier jaar op rij al bij de eerste dekcyclus drachtig gekregen. Hij kent alle trucs uit het handboek en is ervaren in natuurlijke dekking op de wei, dekken uit de hand, en KI. Cruze lijkt voornamelijk merrieveulens voort te brengen: zijn eerste drie generaties veulens bestond uit 3 hengstveulens en 10 merrieveulens. Met slechts vijf fokmerries heeft hij steeds uitmuntende veulens voortgebracht - alle zeer verschillend in uiterlijk en karakter, maar tevens alle met de 'Cruze' signatuur 'witte kont' ;-). Foto's van zijn veulens zijn te vinden via de links voor zijn nakomelingen hieronder. Drie van zijn nakomelingen hebben deelgenomen aan het 2019 show circuit en daar meerdere kampioenstitels behaald, waaronder Grand en Supreme titels.

Cruze is nooit ingezet voor dekkingen van buiten, dus zijn nakomelingen blijven zeer exclusief en erg gewild.

Cruze is levendig en energiek, maar goed afgericht en gemakkelijk in de omgang. Hij is altijd in top conditie en gemakkelijk in conditie te houden. Hij is klaar om terug te keren in de showring voor eenieder die graag wat extra titels met hem in de wacht zou willen slepen.

Op 3 april 2021 is Cruze verkocht aan Nathalie Delie en Stephan Draye in Belgie.

STAMBOEK INFORMATIE

| AMHR: 319149T
| ASPC: 163063
geboren: 25 juli 2012
hoogte: 37 inch
kleur: pinto/black

STAMBOOM

Caldwell's Cruise On In Graham's Little Joker Red Rock Kid Lee
Sky Chief's Vilo
AMHR National Champion
Reserve AMHR National Junior Champion
Northup Farms Sweet Serenity Graham's Little Sky Lite
SMHC's Sweet Freedom

GESELECTEERDE SHOW RESULTATEN

2014

2014 AMHR National Area 4 Show

AMHR National Area 4 Champion Two Year Old Stallion, Over 33" to 37"
AMHR National Area 4 Junior Champion Junior Stallion, Over
AMHR National Area 4 Grand Champion Stallion, Over

2013

2013 AMHR National Show

National Champion Yearling Stallion, Over 32" to 34"
Reserve National Champion Jr Stallion, Over

VIDEO