Veelvuldig Gestelde Vragen	FAQ

Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor vragen die niet beantwoord worden in onze FAQ, of die verdere uitleg behoeven.

Wat voor paardenpaspoort wordt geleverd bij een Hulislaum paard?

In overeenstemming met de Europese regelgeving zijn al onze paarden in het bezit van een Europees NL-Paardenpaspoort. De paspoorten van onze paarden worden uitgegeven door het Nederlands Mini Paarden Registratie Stamboek (NMPRS).

Zijn Hulislaum paarden geregistreerd in het Nederlands Mini Paarden Registratie Stamboek (NMPRS)?

Onze merries en merrieveulens zijn geregistreerd bij het NMPRS stamboek en kunnen, mits veterinair gekeurd namens NMPRS, gebruikt worden voor het fokken van NMPRS paarden. Onze huidige hengsten zijn niet geregistreerd bij het NMPRS stamboek en kunnen derhalve niet gebruikt worden voor het fokken van NMPRS paarden.

Waarom zijn Hulislaum hengsten niet geregistreerd in het Nederlands Mini Paarden Registratie Stamboek (NMPRS)?

NMPRS eist dat hengsten die geregistreerd worden in het stamboek geverifieerd zijn op afstamming m.b.t. twee generaties door DNA tests. Onze fokhengst Caldwell's Cruise On In (Cruze) is geimporteerd uit de VS waar DNA tests noch vereist, noch gebruikelijk zijn voor ASPC/AMHR paarden. Daardoor is geen DNA beschikbaar om Cruze's afstamming te bevestigen. De afstamming van zonen van Cruze kan aangetoond worden m.b.t. vader en moeder, maar niet m.b.t. grootvader en grootmoeder. Toekomstige kleinzonen van Cruze kunnen op verzoek DNA-getest worden voor NMPRS stamboek registratie.

Geeft Hulislaum een garantie op schofthoogte bij de verkoop van paarden?

Neen. Wij fokken ASPC ponies rond de AMHR hoogtemaat van 38" (gemeten op de laatste maanhaar). Wij vinden dat deze wat grotere maat de juiste balans brengt tussen correctheid in bouw, beweging, en algeheel paard-achtig uiterlijk voor kleine ponies. Dit betekent evenwel dat sommige ponies ruim onder de 38" uitgroeien waardoor zij geshowed kunnen worden in AMHR Over klassen, terwijl andere groter dan 38" zullen worden, waardoor zij niet kunnen deelnemen aan AMHR show klassen. Wij zijn de mening toegedaan dat de kwaliteit, aantrekkelijkheid en daarmee de waarde van onze ponies niet gemeten kan worden, in wat soms slechts een enkele centimeter verschil maakt, ten opzichte van een limiet die is gesteld door AMHR. Mede daar AMHR slechts een hoogte-registratie boek is van het ASPC. Wij geven dan ook geen garantie op de uiteindelijke stokmaat van onze ponies.

Welke garanties geeft Hulislaum WEL bij de verkoop van paarden?

Voorafgaand aan elke koop, geven wij op verzoek een eerlijke beoordeling van de zichtbare gezondheid, het karakter, en het gedrag van onze paarden, aan potentiele kopers. In samenspraak met de koper, overleggen wij een duidelijke koopovereenkomst met wederzijds overeengekomen condities en clausules. Als onderdeel van de koopovereenkomst, kunnen wij de koper de mogelijkheid bieden om een onafhankelijke medische keuring te laten verrichten (op kosten van de koper). Mocht het paard niet goed door deze keuring komen, dan heeft de koper het recht de koopovereenkomst ongedaan te maken. Als het paard de keuring goed doorstaat is daarmee de verkoop definitief.