Welkom

Welkom op de website van Hulislaum Amerikaanse Shetland Ponies. Bij Hulislaum houden en fokken we 100% volbloed, show-kwaliteit Amerikaanse Shetland Ponies, zoals geregistreerd in het American Shetland Pony Club (ASPC) stamboek.

Op onze website vind U achtergrond informatie over dit prachtige kleine paardenras. Wij brengen U een virtuele rondleiding over ons erf en in onze stallen en een virtuele presentatie van onze paarden. Zo nu en dan hebben wij paarden van hoge kwaliteit te koop. Vergeet dus niet om onze verkooplijst te raadplegen.

Geniet van Uw bezoek en kom snel weer.

Jeroen en Kim Leijten
Hulsel, Nederland.	News

Nieuws

29 oktober 2021
Maak kennis met onze nieuwe Modern ASPC hengst, Michigan's One For The Road!

5 september 2021
Wij hebben onze laatste ASPC/AMHR minipaard verkocht en zullen ons vanaf nu concentreren op het fokken van (iets) grotere ASPC ponies.

Lees verder...	OurStory

Ons Verhaal

Ons verhaal begint in 2004. Tijdens een zoektocht naar interessante dieren om te houden rond de oude boerderij, die ons nieuwe huis zou worden, kwam ik het Amerikaanse Miniatuurpaard tegen op het internet. En zo begon ons avontuur.

Lees verder...	Hulislaum

Hulislaum

Hulislaum American Miniature Horses bevindt zich op een historische boerderij, gebouwd in 1920 net buiten het piepkleine dorpje Hulsel.

Lees verder...	TheAmericanShetlandPony

De Amerikaanse Shetland Pony

De Amerikaanse Shetland Pony lijkt in de verste verte niet op de mollige, kort-benige, kleine ponies die velen in hun hun jeugd hebben bereden Jaren van selectieve fokkerij en kruisingen met andere meer verfijne paardenrassen - een process dat al sinds omstreeks 1880 is begonnen - heeft geresulteerd in een echte show pony die langbenig en elegant is, een mooi hoofd en slanke hals heeft, en die gratieuze gangen laat zien.

Lees verder...	TheAmericanMiniatureHorse

Het Amerikaanse Miniatuurpaard

Als het resultaat van bijna 400 jaar selectieve fokkerij, neigen historici ernaar het ras van Miniatuur Paard te bestempelen als een afgeleide van vele bronnen. In de prehistorie waren kleine paardenrassen het meest waarschijnlijk de produkten van overleven in een bar klimaat met weinig voedsel. Vandaag de dag maakt de kennis van genetica het specifiek fokken op grootte een realiteit.

Lees verder...	TheAmericanMiniatureHorseRegistry

De American Miniature Horse Registry (AMHR)

De American Miniature Horse Registration (AMHR) is een zusterorganisatie van de American Shetland Pony Club (ASPC) en is het oudste minipaardenstamboek in de VS. De AMHR verdeelt miniatuurpaarden in twee categorien: paarden tot 34" groot worden geclassificeerd als A-divisie of "under" paarden, terwijl paarden tussen 34" en 38" groot worden geclassificeerd als B-divisie of "over" paarden.

Lees verder...	TheShows

De Shows

Onze huidige kudde ASPC/AMHR ponies bestaat uit top kwaliteit paarden, die alle hebben gepresteerd op het allerhoogste niveau.

Lees verder...