Welkom

Welkom op de website van Hulislaum Amerikaanse Shetland Ponies. Bij Hulislaum houden en fokken we 100% volbloed, show-kwaliteit Amerikaanse Shetland Ponies, zoals geregistreerd in het American Shetland Pony Club (ASPC) stamboek.

Op onze website vind U achtergrond informatie over dit prachtige kleine paardenras. Wij brengen U een virtuele rondleiding over ons erf en in onze stallen en een virtuele presentatie van onze paarden. Zo nu en dan hebben wij paarden van hoge kwaliteit te koop. Vergeet dus niet om onze verkooplijst te raadplegen.

Geniet van Uw bezoek en kom snel weer.

Jeroen en Kim Leijten
Hulsel, Nederland.	OurStory

Ons Verhaal

Ons verhaal begint in 2004. Tijdens een zoektocht naar interessante dieren om te houden rond de oude boerderij, die ons nieuwe huis zou worden, kwam ik het Amerikaanse Miniatuurpaard tegen op het internet. En zo begon ons avontuur.

Lees verder...	Hulislaum

Hulislaum

Hulislaum American Miniature Horses bevindt zich op een historische boerderij, gebouwd in 1920 net buiten het piepkleine dorpje Hulsel.

Lees verder...	TheAmericanShetlandPony

De Amerikaanse Shetland Pony

De Amerikaanse Shetland Pony lijkt in de verste verte niet op de mollige, kort-benige, kleine ponies die velen in hun hun jeugd hebben bereden Jaren van selectieve fokkerij en kruisingen met andere meer verfijne paardenrassen - een process dat al sinds omstreeks 1880 is begonnen - heeft geresulteerd in een echte show pony die langbenig en elegant is, een mooi hoofd en slanke hals heeft, en die gratieuze gangen laat zien.

Lees verder...	TheAmericanMiniatureHorse

Het Amerikaanse Miniatuurpaard

Als het resultaat van bijna 400 jaar selectieve fokkerij, neigen historici ernaar het ras van Miniatuur Paard te bestempelen als een afgeleide van vele bronnen. In de prehistorie waren kleine paardenrassen het meest waarschijnlijk de produkten van overleven in een bar klimaat met weinig voedsel. Vandaag de dag maakt de kennis van genetica het specifiek fokken op grootte een realiteit.

Lees verder...	TheAmericanMiniatureHorseRegistry

De American Miniature Horse Registry (AMHR)

De American Miniature Horse Registration (AMHR) is een zusterorganisatie van de American Shetland Pony Club (ASPC) en is het oudste minipaardenstamboek in de VS. De AMHR verdeelt miniatuurpaarden in twee categorien: paarden tot 34" groot worden geclassificeerd als A-divisie of "under" paarden, terwijl paarden tussen 34" en 38" groot worden geclassificeerd als B-divisie of "over" paarden.

Lees verder...	TheShows

De Shows

Onze huidige kudde ASPC/AMHR ponies bestaat uit top kwaliteit paarden, die alle hebben gepresteerd op het allerhoogste niveau.

Lees verder...

De Hengst

De hengst... Majestueus, sterk, athletisch en trots.

In de paardenfokkerij produceert de hengst typisch een relatief groot aantal nakomelingen. Met het doorgeven van 50% van zijn genetische informatie aan zijn veulens, oefent de hengst een enorme invloed uit op de verdere ontwikkeling van het minipaardenras. Het is dan ook een absolute 'must' om alleen de beste hengsten te gebruiken voor een succesvol fokprogramma en om het ras continue te verbeteren.

Bij Hulislaum tonen de stambomen en oorspronkelijke bloedlijnen van onze eigen en externe hengsten een bewezen consistente kwaliteit in geproduceerd nageslacht.


	BallareSh-Bang

Ballare Sh-Bang

Ballare Sh-Bang, roepnaam 'Dance', is een bruin-bonte American Shetland Pony.

Lees verder...

STAMBOEK INFORMATIE
| ASPC: 168690
geboren: 24 april 2017
hoogte: 43 inch
kleur: pinto/bay


	HulislaumFlash

Hulislaum Flash

Hulislaum Flash is een zilver-bont hengstveulen van onze ASPC Congress Grand Champion hengst Ballare Sh-Bang uit onze ASPC Congress Grand Champion merrie Sharrway Bedazzled . Flash is een halfbroer van ASPC European Champion en meervoudig Supreme Champion Hulislaum Dazzle's Bubbles by Cruze, alsmede van onze jongste ASPC fokhengst Hulislaum Cypher.

Lees verder...

STAMBOEK INFORMATIE
| ASPC: pending
geboren: 28 april 2022
kleur: pinto/silver dapple

De Merrie

De merrie... Vrouwelijk, beschermend, gracieus, zachtaardig.

Het vrouwelijke paard geeft 50% van haar genetische informatie door aan haar veulen. Echter een significante additionele bijdrage komt voort uit niet-genetische invloed van de moeder, zoals voeding tijdens de zwangerschap, de melkproductie van de merrie en de kracht van het moederinstinct. Onderzoek heeft aangetoond dat circa 70% van de uiteindelijke prestatie van een veulen kan worden toegeschreven aan de merrie. Dus, hoewel de hengst vaak de meeste lof krijgt voor het produceren van een goed veulen - al is het maar door het gebruikelijke vernoemen van het veulen naar de hengst - is het duidelijk dat het belang van het selecteren van de beste merries cruciaal is voor het succes van een fokprogramma.

Bij Hulislaum, zijn wij bijzonder kieskeurig in het kiezen van al onze merries, omdat we beseffen dat hun veulens sterk op hen zullen lijken, zich zullen gedragen zoals zij en zullen opgroeien tot paarden die zijn zoals zij.


	ComfertsNighthawksFantasia

Comferts Nighthawks Fantasia

Comferts Nighthawks Fantasia alias "Disney" is een sabino-donkerbruine dubbel-geregistreerde (ASPC/AMHR) American Shetland Pony merrie. Zowel haar vader als moeder waren zeer succesvolle show ponies die op het hoogste niveau deelnamen op de AMHR National Show en het ASPC Congress.

Lees verder...

STAMBOEK INFORMATIE
| AMHR: 331418T
| ASPC: 164552
| NMPRS: 528007201401002
geboren: 11 maart 2014
hoogte: 38 inch
kleur: pinto/bay


	SharrwayBedazzled

Sharrway Bedazzled

Sharrway Bedazzled, roepnaam 'Dazzle', is een zilverappel Modern Pleasure American Shetland Pony merrie. Dazzle's vader is de 2002 ASPC Modern Pleasure Halter Pony of the Year, Hidden Image FMF.

Lees verder...

STAMBOEK INFORMATIE
| ASPC: 162609
| NMPRS: 528007201600522
geboren: 29 april 2012
hoogte: 45 inch
kleur: dapple/silver

Het Veulen

Het veulen... Klein, stoer, lieflijk, speels.

Als de toekomst van het ras, toont het veulen ons het heden op onze weg voorwaarts. Zijn bouw, gedrag en prestatie is een toonbeeld van de richting waarin het ras zich ontwikkelt.

Bij Hulislaum fokken we op kwaliteit, niet voor kwantiteit. We fokken voor het plezier om onze nieuwgeborenen te zien opgroeien tot die kleine paardjes waar we zo van houden. Wij fokken paarden die we voor altijd bij ons zouden willen houden. Maar nu en dan, vast en zeker, delen we enkelen van hen... met de wereld.


	CaldwellsCruiseOnIn

Caldwell's Cruise On In

Caldwell's Cruise On In, roepnaam 'Cruze', is een zwart-bonte American Shetland Pony afkomstig uit het tegenwoordig zeer gewilde Caldwell fokprogramma. Aangezien hij onder 38" groot is, is hij tevens een B-divisie AMHR geregistreerde American Miniature Horse.

Lees verder...

STAMBOEK INFORMATIE
| AMHR: 319149T
| ASPC: 163063
geboren: 25 juli 2012
hoogte: 37 inch
kleur: pinto/black


	DarmondsShezaMiracle

Darmonds Sheza Miracle

Darmonds Sheza Miracle, roepnaam 'Miracle', is een mooie showmerrie. Hoewel haar stamboom wellicht niet de meest bekende namen en bloedlijnen bevat, is haar lichaamsbouw exceptioneel. Geen wonder, aangezien haar beide grootvaders en een van haar grootmoeders zeer succesvol waren op diverse AMHA National (nu World) Shows.

Lees verder...

STAMBOEK INFORMATIE
| AMHA: A 85615
geboren: 20 februari 1997
hoogte: 31 inch
kleur: pinto/sorrel


	LaVistaJazzsFinale

La Vista Jazzs Finale

La Vista Jazzs Finale, roepnaam 'Jazz', is een prachtige, zeer correcte en fijngebouwde merrie. Haar vader is de meervoudig Reserve World Champion WF Pattons Sunday Jazz, die weer een zoon is van de legendarische World Champion Get of Sire Glenns General Patton. Haar grootvader aan moeder's kant is de majestueuze World Grand Champion hengst La Vista Remarkable Mardi Gras.

Lees verder...

STAMBOEK INFORMATIE
| AMHA: A 205365
geboren: 25 april 2011
hoogte: 31 inch
kleur: pinto/chestnut


	MarystownCharmsAndRibbons

Marystown Charm's & Ribbons

Marystown Charm's & Ribbons, roepname 'Charlie', is een grijze American Shetland Pony merrie met een witte bles en twee witte achterbenen. Charlie's vader is de ASPC Congress Grand Champion Stallion, Royal Spun Charmer.

Lees verder...

STAMBOEK INFORMATIE
| AMHR: 327601T
| ASPC: 164687
| NMPRS: 528007201401031
geboren: 8 mei 2014
hoogte: 37 inch
kleur: solid/grey


	McCarthysRagtimeGirl

McCarthy's Ragtime Girl

McCarthy's Ragtime Girl, roepnaam 'Reza', is een prachtige dubbel-geregistreerde (ASPC/AMHR) American Shetland Pony merrie. Zowel haar vader als moeder waren zeer succesvolle show-paarden die de AMHR Hall of Fame (HOF) status hebben bereikt.

Lees verder...

STAMBOEK INFORMATIE
| AMHR: 323189B
| ASPC: 163844
| NMPRS: 528032050323189
geboren: 7 juli 2013
hoogte: 37 inch
kleur: solid/grey


	RayvikPharaohsADreamRemembered

Rayvik Pharaoh's A Dream Remembered

Rayvik Pharaoh's A Dream Remembered, roepnaam 'Demi', is een donkerbruine dubbel-geregistreerde (ASPC/AMHR) American Shetland Pony merrie met vier witte benen en twee grote blauwe ogen. Zowel haar vader als moeder waren zeer succesvolle show ponies die op het hoogste niveau deelnamen op de AMHR National Show en het ASPC Congress.

Lees verder...

STAMBOEK INFORMATIE
| AMHR: 327683T
| ASPC: 164697
| NMPRS: 528007201454662
geboren: 3 mei 2014
hoogte: 36.5 inch
kleur: solid/bay


	SHMAwestrucksCinderella

SHM Awestrucks Cinderella

SHM Awestrucks Cinderella, roepnaam 'Cindy', is een fijngebouwde showmerrie. Al in haar eerste show seizoen in 2009 werd zij de Europees Kampioen Merrieveulens. Haar stamboom bevat wereldklasse bloedlijnen aan zowel vader's als moeder's kant.

Lees verder...

STAMBOEK INFORMATIE
| AMHA: A 194406
| AMHR: 328115A
geboren: 16 april 2009
hoogte: 34 inch
kleur: solid/sorrel


	SHMErosFlamingStar

SHM Eros Flaming Star

SHM Eros Flaming Star, roepnaam 'Flame', is een vosbonte merrie uit Reserve World Champion en Multiple World Top Ten merrie, Cascades Millennial Star. Flame's vader is European Champion, Uno Eros.

Lees verder...

STAMBOEK INFORMATIE
| AMHA: A 211004
geboren: 16 april 2012
hoogte: 33 inch
kleur: pinto/sorrel


	SHMIndigoElvis

SHM Indigo Elvis

SHM Indigo Elvis, roepnaam 'Elvis', is een prachtige, fijn gebouwde jonge hengst met een uitmuntende afstamming. Zijn vader, moeder, beide grootvaders en een van zijn grootmoeders zijn allen wereldkampioen in diverse disciplines, inclusief halter, aangespannen rijden en liberty.

Lees verder...

STAMBOEK INFORMATIE
| AMHA: A 205990
geboren: 22 april 2011
hoogte: 32 inch
kleur: solid/black

In Memoriam

In liefdevolle herinnering aan onze paardachtige engelen...


	HulislaumDisneysCrstlbyCruze

Hulislaum Disney's Cr'stl by Cruze

Op 11 april 2019 beviel onze ASPC Congress Top 3 merrie Comferts Nighthawks Fantasia van een prachtig bruin bont merrieveulen van onze AMHR National Champion hengst Caldwell's Cruise On In . Helaas werd het veulen geboren met een "red bag" bevalling en stierf het kort na de geboorte aan de gevolgen van zuurstofgebrek. Rust zacht, lief kristal, Hulislaum Disney's Cr'stl by Cruze ...

Lees verder...

STAMBOEK INFORMATIE
geboren: 11 april 2019
kleur: pinto/bay