De Hengst

De hengst... Majestueus, sterk, athletisch en trots.

In de paardenfokkerij produceert de hengst typisch een relatief groot aantal nakomelingen. Met het doorgeven van 50% van zijn genetische informatie aan zijn veulens, oefent de hengst een enorme invloed uit op de verdere ontwikkeling van het minipaardenras. Het is dan ook een absolute 'must' om alleen de beste hengsten te gebruiken voor een succesvol fokprogramma en om het ras continue te verbeteren.

Bij Hulislaum tonen de stambomen en oorspronkelijke bloedlijnen van onze eigen en externe hengsten een bewezen consistente kwaliteit in geproduceerd nageslacht.


	BallareSh-Bang

Ballare Sh-Bang

Ballare Sh-Bang, roepnaam 'Dance', is een bruin-bonte American Shetland Pony.

Lees verder...

STAMBOEK INFORMATIE
| ASPC: 168690
geboren: 24 april 2017
hoogte: 43 inch
kleur: pinto/bay

De Merrie

De merrie... Vrouwelijk, beschermend, gracieus, zachtaardig.

Het vrouwelijke paard geeft 50% van haar genetische informatie door aan haar veulen. Echter een significante additionele bijdrage komt voort uit niet-genetische invloed van de moeder, zoals voeding tijdens de zwangerschap, de melkproductie van de merrie en de kracht van het moederinstinct. Onderzoek heeft aangetoond dat circa 70% van de uiteindelijke prestatie van een veulen kan worden toegeschreven aan de merrie. Dus, hoewel de hengst vaak de meeste lof krijgt voor het produceren van een goed veulen - al is het maar door het gebruikelijke vernoemen van het veulen naar de hengst - is het duidelijk dat het belang van het selecteren van de beste merries cruciaal is voor het succes van een fokprogramma.

Bij Hulislaum, zijn wij bijzonder kieskeurig in het kiezen van al onze merries, omdat we beseffen dat hun veulens sterk op hen zullen lijken, zich zullen gedragen zoals zij en zullen opgroeien tot paarden die zijn zoals zij.


	ComfertsNighthawksFantasia

Comferts Nighthawks Fantasia

Comferts Nighthawks Fantasia alias "Disney" is een sabino-donkerbruine dubbel-geregistreerde (ASPC/AMHR) American Shetland Pony merrie. Zowel haar vader als moeder waren zeer succesvolle show ponies die op het hoogste niveau deelnamen op de AMHR National Show en het ASPC Congress.

Lees verder...

STAMBOEK INFORMATIE
| AMHR: 331418T
| ASPC: 164552
| NMPRS: 528007201401002
geboren: 11 maart 2014
hoogte: 38 inch
kleur: pinto/bay


	SharrwayBedazzled

Sharrway Bedazzled

Sharrway Bedazzled, roepnaam 'Dazzle', is een zilverappel Modern Pleasure American Shetland Pony merrie. Dazzle's vader is de 2002 ASPC Modern Pleasure Halter Pony of the Year, Hidden Image FMF.

Lees verder...

STAMBOEK INFORMATIE
| ASPC: 162609
| NMPRS: 528007201600522
geboren: 29 april 2012
hoogte: 45 inch
kleur: dapple/silver

Het Veulen

Het veulen... Klein, stoer, lieflijk, speels.

Als de toekomst van het ras, toont het veulen ons het heden op onze weg voorwaarts. Zijn bouw, gedrag en prestatie is een toonbeeld van de richting waarin het ras zich ontwikkelt.

Bij Hulislaum fokken we op kwaliteit, niet voor kwantiteit. We fokken voor het plezier om onze nieuwgeborenen te zien opgroeien tot die kleine paardjes waar we zo van houden. Wij fokken paarden die we voor altijd bij ons zouden willen houden. Maar nu en dan, vast en zeker, delen we enkelen van hen... met de wereld.


	HulislaumFlash

Hulislaum Flash

Hulislaum Flash is een zilver-bont hengstveulen van onze ASPC Congress Grand Champion hengst Ballare Sh-Bang uit onze ASPC Congress Grand Champion merrie Sharrway Bedazzled . Flash is een halfbroer van ASPC European Champion en meervoudig Supreme Champion Hulislaum Dazzle's Bubbles by Cruze, alsmede van onze jongste ASPC fokhengst Hulislaum Cypher.

Lees verder...

STAMBOEK INFORMATIE
| ASPC: pending
geboren: 28 april 2022
kleur: pinto/silver dapple