De Merrie

De merrie... Vrouwelijk, beschermend, gracieus, zachtaardig.

Het vrouwelijke paard geeft 50% van haar genetische informatie door aan haar veulen. Echter een significante additionele bijdrage komt voort uit niet-genetische invloed van de moeder, zoals voeding tijdens de zwangerschap, de melkproductie van de merrie en de kracht van het moederinstinct. Onderzoek heeft aangetoond dat circa 70% van de uiteindelijke prestatie van een veulen kan worden toegeschreven aan de merrie. Dus, hoewel de hengst vaak de meeste lof krijgt voor het produceren van een goed veulen - al is het maar door het gebruikelijke vernoemen van het veulen naar de hengst - is het duidelijk dat het belang van het selecteren van de beste merries cruciaal is voor het succes van een fokprogramma.

Bij Hulislaum, zijn wij bijzonder kieskeurig in het kiezen van al onze merries, omdat we beseffen dat hun veulens sterk op hen zullen lijken, zich zullen gedragen zoals zij en zullen opgroeien tot paarden die zijn zoals zij.


	ComfertsNighthawksFantasia

Comferts Nighthawks Fantasia

Comferts Nighthawks Fantasia alias "Disney" is een sabino-donkerbruine dubbel-geregistreerde (ASPC/AMHR) American Shetland Pony merrie. Zowel haar vader als moeder waren zeer succesvolle show ponies die op het hoogste niveau deelnamen op de AMHR National Show en het ASPC Congress.

Lees verder...

STAMBOEK INFORMATIE
| AMHR: 331418T
| ASPC: 164552
| NMPRS: 528007201401002
geboren: 11 maart 2014
hoogte: 38 inch
kleur: pinto/bay


	SharrwayBedazzled

Sharrway Bedazzled

Sharrway Bedazzled, roepnaam 'Dazzle', is een zilverappel Modern Pleasure American Shetland Pony merrie. Dazzle's vader is de 2002 ASPC Modern Pleasure Halter Pony of the Year, Hidden Image FMF.

Lees verder...

STAMBOEK INFORMATIE
| ASPC: 162609
| NMPRS: 528007201600522
geboren: 29 april 2012
hoogte: 45 inch
kleur: dapple/silver